keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Benihana

On tää vaikeet ku en taas eilen kirjottanu nii nyt on taas kaks tuhatta asiaa mielessä, mut yritän tähän nyt saada niistä pari!

Kylmyys on vihdoin ohi ja täällä on päästy näihin perus "talvi"lämpötiloihin. Ihanaa!! En tiiä miten ikinä selviin enää talven yli Suomessa, tääl oli kaks viikkoo kylmä (päivälämpötilat 17-22) ja mul meinas hajoo pää, että en kestä tätä kylmää. Ja tällä ei oikeesti oo tarkotus vittuilla niille jotka kituu täl hetkel 50 astetta kylmemmässä, päin vastoin täältä tulee kyllä kaikki sympatiahippuset sinne. Tähän ilmastoon vaan oikeesti tottuu todella nopeesti ja seitsemen kuukauden lähes jokapäiväisen helteen jälkeen, kyllä, 17 astetta tuntuu iholle tosi kylmältä. Oon aina ollu semmonen vilukissa, ens talveks sit varmaan lukittaudun sisälle peittojen alle. JOOOO voisin nukkuu talviunta!!! Must tulee muumi. Noni nyt tuli seki sit päätettyä! 

Aha tästä postauksesta tulee nyt tällänen säätiedotus, mut siis eilen aamulla luulin et oli tullu maailmanloppu, kun avasin oven ja ihan ku koko maailma ois ollu poissa, pelkkää tyhjää edessä. Siis täällä oli niiiin paljon sumua, ettei ihan oikeesti nähny kättä pidemmälle. Kiva oli ajaa tytöt koulubussille ku ei voinu muutaku muistella et missäs se tie kurvaa vähän oikeelle ja toivoo ettei siellä kävele mitään pieniä koululaisia edessä. Hätävilkut päällä taas ajeltiin, ja ne oliki ainut osa mikä muista autoista erottu. Näytti kyl tosi pelottavalt ku koko maailma oli vaan harmaata, jossa välillä aina liikahti joku valo jossain. Nää on tällasiä, mitä ei kyllä Suomessa nää. Kovasti yritin ottaa havainnollistavaa kuvaa, mutta kamera tarkentaa niin, että kuvasta näkyy vielä paljon paremmin eteenpäin kun paljaalla silmällä. Tätä kesti jonkun vajaan tunnin, jonka jälkeen sumu hälveni ja aurinko paisto ihan täysillä. Kuva viel näyttää siltä et olis pimeetä ja myrskystä, mut tosiaan aurinko oli just noussu kirkkaalle taivaalle, sumu vaan blokkaa sen kokonaan.



Tänään päivällä olin taas treenaamassa tumblingia (koht voin alkaa näistki laittaa tänne videoit mut antakaa viel pari viikkoo treeniaikaa :D) ja skypettelin äitin kanssa pitkästä aikaa. Ja ilta oli tänään ihana!! K:lla on huomenna 11-vuotissynttärit, ja oltiin tänään birthday dinnerillä Benihana nimisessä paikassa, ja siis ei taivas. Paikka on tollanen jossa ruuat kokataan sun nenän edessä, ja siis sitä ruuan määrää.. Ensin tuli juomat, sitten keitto ja sitten salaatti, joiden jälkeen oli jo ihan kylläinen olo. Mutta sit alko vasta oikee ruokailu.. riisiä, jonka seassa kanaa, kevätsipulia, kananmunaa ja mitä kaikkea ihanaa, katkarapuja, montaa erilaista kastiketta, kuullotettuja sipuleita, kesäkurpitsaa.. ja oikeestaan sitten päästiin vasta pääasiaan: ihan mielettömän ihanaa kanaa JA sisäfilepihviä. Kaikki tuli silleen vähitellen ihan kuumana ja kaikki maistu taivaalliselta. Kokki piti hienoo showta yllä koko ajan, ihan älyttömän hienoi temppui teki niil lastoilla, heitteli katkaravun pyrstöjä hattuunsa, rakenteli kaiken maailman sipulitulivuoria, joista tuli "savua" ja alla näkyy kananmunakalkkuna, joka sekin synty parissa sekunnissa!


Siinä istuttiin monta tuntia, ja lopuks tuotiin sitten vielä jätskit siihen nenän eteen, olihan sekin syötävä ja nyt tuntuu ettei tarvii taas viikkoon syödä mitään. Mutta herkkuu oli!











1 kommentti:

  1. Hei ei tarvi kertoa tosta lämpötilasti mitään jooko! :P Kyllä mullekin beachi kelpais! Laitapa vaan juttua tumblingista. Löysin saman lajin täältä ja tekis hirveesti mieli kokeilla. Sais pidettyä akrotaidot tallessa ja oppis ehkö jotain uuttakin.

    VastaaPoista