maanantai 26. elokuuta 2013

The Best Job In The World

Tänään ensimmäinen perus työpäiväherätys 5.45 ja lunch-boxit valmiiksi. Lunch boxiin tulee aina vähän millon mitäki tyttöjen toiveitten mukaan, mutta tänään esimerkiks peanutbutter-sandwish, salaatti, välipalapatukka, omenalohkoja ja kaks snackia eli vaikka sipsejä ja sit sellasia cheesecrackereitä (mitä onkaan..?). Ei ehkä ihan ravintoympyrän mukanen, mutta lyö tän noitten kouluruuan ihan kuus-nolla. Sit 6.15 kävin herättää tytöt, sit aamupalaa, hampaiden pesu, kouluvaatteet päälle ja autoon!

Monessa auppariblogissa on ollut näitä "erilaista kun Suomessa" -listoja, jollasen mäki voin tänne jossain vaiheessa laittaa, mutta yks mitä en muista noissa nähneeni on se, että täällä on liikenteessä STOP-merkkejä joka helvetin kulmassa! Siis ihan tosi, parkkipaikalla ajaminen on yhtä bensan haaskausta ku saat ajaa aina metrin kerrallaa ennen seuraavaa stoppii, ja liikenteessähän ei tunneta mitään tasa-arvosia risteyksiä vaan jos ei oo valoja, niin kaikilla neljällä on stop-merkit, ja kuka ensin tulee risteykseen niin jatkaa ekana. Stop-merkkejä viljellään myös ihan tavallisille suorille teille, jos kohdalla on vaikka koulu, ja siinä sitten kukin vuorollaan pysähtyy viivalle, ennenkun voi jatkaa. Kouluista puheenollen, nää koulubussit on vaan isoja liikkuvia stop-merkkejä. Kun koulubussi pysähtyy, sen sivuista nousee stop-merkit, jolloin bussin takana olevan liikenteen lisäks myös VASTAANTULEVA liikenne pysähtyy. MITÄ?! En tiiä onko tää vaan Florida-juttu, vai joka puolella jenkeissä..?

Kun olin saanut tytöt koulubussiin (huom bussiin, ei pysäkille, täällä ei todellakaan ees 10-vuotiasta jättää yksin odottamaan..) ajoin takas kotiin ja jatkoin unia vielä vajaan pari tuntia. Aamupäivällä lähdettiin host-äidin kanssa hakemaan mulle kirja tolle matikan kurssille, kevyet 102 dollarii siitä kirjasta.. jepjep. Sitten social security officeen jonottamaan mulle social security numberia, jonka täällä tarvii että saa avattua esimerkiks oman tilin. Pari tuntii jonotettiin, mutta nyt tuon pitäis tulla parissa viikossa postissa! Nyt on jo kaikki hoidettavat asiat hoidettu, paitsi Floridan ajokortti, jonka saan tässä parin viikon sisään, kun vaan varataan mulle ajokoe.

Tultiin kotiin yhden maissa, host-mom lähti salille ja mä nautin pari tuntii takapihan poolissa auringosta. Alan koht näyttää jo ihan floridalaiselta!! Tää takapiha on niin unelma, aidattu ettei alligaattorit tuu kiusaa (ihan tosi, koska täällä "Where is water there is gators"), iso ihana pool ja kaiuttimet viel ympäri pihaa! Kyllä siinä makoillessa tuli ajateltua, ettei kai tätä parempaa työtä voi ollakkaan. Ainiin ja täällä on SAUNA!! Siis ihan kunnon sauna, jonka host-isä on rakentanu. En ees tienny tästä ennenku tulin, mutta jippii!

Kohta meen hakee tytöt bussilta. Ne on pois tosta seittämästä neljään, aika pitkä aika 7-vuotiaalle :o Sitten syödään dinneriä ja tehdään läksyt yhdessä. Tytöt on niin ihania! Vaikka äänekkäitä ja joo osaa kyllä kiukutella, mut en malta oottaa et voin lähtee hakee niitä.. (:

Hyvää yötä Suomeen ja kivaa kouluvuotta niille muutamalle ihanalle, joilla alko tänään koulu!! :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan hullulta toi liikenne ja alligaattorit, wtf!! :D
    Kysytääks sulta usein että mistä oot? Tai niinku, tunnistaaks jenkit et sulla ei oo ihan normiaksentti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniii :D Ei oikeestaan vielä oo kysyny, toisaalta oon tavannu vaan sellasia ihmisiä jotka tietää et oon täällä aupairina ja sit jotain viranomasia.. Varmaan huomenna koulussa tulee muutamia kysymyksiä tästä.. :D Lapset ei kyllä oo kertaakaan korjannu mun puhetta tai huomauttanu mistään, sitä ihmettelen et ne on niin kohteliaita sen suhteen!

      Poista
  2. Haha, näin tän blogipostauksen takia viime yönä unta alligaattoreista. Kaikki aupairit valitti, että niillä pitää olla pesukoneen korkuiset aidat, ettei alligaattorit tuu sisälle. Sit mä seikkailin jossain paikassa, missä puut oli alligaattoreiden näkösiä ja siel uiskenteli sellanen rikkoontunut alligaattori, joka oli pelottava. Jooo-o...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah loistavaa :DD yliannostus auppariblogeja..

      Poista