keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Memorial Day

Memorial day -viikonloppua siis mennään ja siitä syystä vielä maanantai vapaa. Me heräiltiin Orlandosta hotellilta aamulla, pakattiin kimpsut ja kampsut ja ajettiin reilu tunti Tampaan Floridan länsirannikon isoimpaan kaupunkiin. Oon käyny tuolla ekalla Floridan lomamatkalla '07, joten hirveesti ei kyllä ollu muistikuvia..

Päiväks mentiin Busch Gardens -teemapuistoon. Yks näistä miljoonasta Floridassa. Ajattelin, että toi on varmaan vähän pienempi ku Disneyn tai Universalin puistot, mutta siis huhhuh oli toi kuitenki varmaan tuplasti LA:n Universalin kokonen, eli iso. Siellä oli tosi paljon eläimiä: leijonia, tiikereitä, leopardeja (vai gebardeja vai mitä onkaan), simpansseja, gorilloja, norsuja, kenguruita ja mitä kaikkea. Norsuista olin tosi fiiliksissä, en oo ikinä ennen nähny livenä norsua!!








Mikään eläintarhahan toi ei oo, vaan tää on vaan yks osa kaikkee tota. Kaikissa teemapuistoissa on aina joku 5-7 showta (noitten eläinesityksien lisäks), joista tuolla käytiin kattomassa muutama. Ei ollu ihan seaworldin tasosia, mut tosi hienoja kuitenkin! Tossa pieni pätkä tollasesta luistelushowsta..


Busch Gardensista löytyy Floridan parhaimmat vuoristoradat ja iltapäivällä oltiin sit valmiina kiertämään niitä. Mut kuinka ollakkan, tulee kuulutus että "severe weather alart" ja KAIKKI suljetaan. Mitäh?! Oli ihan jäätävän kuuma päivä ollu koko ajan, joku 35 astetta, joka on muuten ihan liian kuuma teemapuistolle ku tuntuu et sulaa koko ajan ja se sitten selittykin tolla tulevalla ukkosella. Jäätiin hetkeks kattelee, mut mikään ei näyttäny avautuvan ainakaan ihan heti, joten lähettiin sieltä ja sit alkoki sataa kaatamalla heti, kun päästiin autolle. Vuoristoratoihin ei siis tälläkertaa päästy, mut tässä esimerkki millasia noi vuoristoradat on.. Ihan ei lintsin ukko pärjää tälle! :D


Puistosta kun lähettiin niin ajettiin vielä tunti länteen Clearwater-beachille. Ja on nimensä mukainen: ihan valkosta hiekkaa ja aivan älyttömän kirkasta vettä. Vaikka oli jo ilta eikä rantasää yhtään, niin haluttiin käydä toi kattomassa. Ajettiin yhelle pienelle parkkikselle siinä rannalla ja todettiin että parkki maksaa 20$, joten ajettiin se parkkis vaan ympäri ja tyydyttiin kattomaan rantaa autosta käsin. Tää tapahtu kuvien mukaan 6.40pm. Noh, eilen aamulla kuulen uutisissa, että Clearwater beachillä oli ammuskeltu edellisenä iltana noin 7pm aikoihin ja kaks ihmistä ammuttu. Ja arvatkaas missä siellä.. no sillä täysin samalla parkkipaikalla, missä me oltiin oltu. Niistä kaikista mahollisista just sillä. Onneks oli Memorial Day ja kallis parkki, ettei jääty. Tuli kyllä sellanen shaken up -olo tosta, täällähän tällänen on melkein arkipäivää, mut koskaan en oo ollu noin lähellä. Toi ranta oli vielä tohonkin aikaan ja pilvisellä säällä aivan täynnä perheitä Memorial Dayn takia, joten aika kova juttu kyllä. 

Vaikka tässä osavaltiossa melkein joka päivä joku ammuskeleekin, ne keskittyy suurin osa tietyille alueille, missä mä en kulje. PSL on kohtuullisen turvallinen paikka. Vaikka tosin täälläkin (itseasiassa tossa 3 minuutin päässä mun kotoa) ammuttiin viime viikolla 70-vuotias mies ja 7-vuotias poika kotonaan. Vissiin kostoks ton miehen tytölle ja pojan äidille. Että silleen. Ihmiset on niin sekasin.

Anywayyy.. Rannalta lähettiin ajaa kotia kohti. Ajettiin toosi ison sillan yli (luulen, että on Floridan korkein?), mutta kuvat oli sään takia tosi huonoja, joten nää nyt googlesta..



Kotona oltiin puolenyön maissa. Käytiin vielä Wendy'sissä syömässä Okeechobeessa ja oli hienoin wendys mitä oon ikinä nähny!! Meijänkin lähellä oleva on tosi hieno, mutta tuolla oli kosketusnäyttölimukoneiden ja tosi kivan sisustuksen lisäks esimerkiks sellanen seinään upotettu ihan sairaan hieno sähkötakka vai mikä onkaan. Oli kyllä niin upee pikaruokala.. :D

Tossa vielä meijän kahen päivän roadtrip, jos joku haluu hahmottaa missä me ollaan taas menty.
A.) Koti: Port st Lucie 
B.) Orlando
C.) Busch Gardens
D.) Clearwater
E.) Sunshine Skyway Bridge
F.)  Koti: Port st Lucie






2 kommenttia:

  1. Kai muistit, että oot ennekin tuon sillan ajellu ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo!! Tai en muista siitä mitään, mutta on mulla siitä kuva! Siks mentiiki tonne ku muistin ja Randy ei ees tienny tollasesta!

      Poista