tiistai 10. syyskuuta 2013

"Hey Finland!! How are you?"



Enpäs kirjotellut eilen, koska tajusin ettei oikeesti ollu mitään kiinnostavaa sanottavaa.. :D Isosisko laitto kyllä heti tänään vihasen viestin, että Suomeen yks kuva palmustakin on jo erikoista, joten älkää ihmetelkö mahdollista tulevaa palmupäivitystä. Ja tän viikon jälkeen tulee neljä viikkoa siitä, kun lähdin Suomesta! Huh aika lentää, tuntuu että oisin tullu tänne viime viikolla. Nyt alkaa kyllä vähitellen tuntuu tää kodilta. Tiedän, mistä mitäkin löytyy ja miten vempaimet toimii, käännyn sujuvasti oikeelle punasilla valoilla, näitten vessat ei enää näytä oudoilta ja englannin puhuminen alkaa tuntuu tosi luontevalta. Se, mikä vielä tuntuu oudolta, on asua jonkun toisen katon alla. Vaikka tää tuntuukin kodilta ja ihmiset täällä on ihan loistavia, on vielä tosi kummallista kun ei tarvitse saa itse käydä ruokakaupassa ja aina pitää (tai ei pidä, mutta on kohteliasta..) tiedottaa muille mihin vapaa-ajallakin menee. Tähän menee varmaan vielä muutama viikko, että tottuu.. On tässä toki hyvätkin puolet, oon ainaki tähän asti jaksanu innokkaasti tyhjentää ja täyttää tiski- ja pesukonetta aina kun mahdollista, sillä voi että se on luksusta sen jälkeen kun oot tottunut tiskaamaan käsin pikku helsinkiasunnossa!!





Eilen oli oikein tavallisista tavallisin työpäivä: 5.45 lunchit valmiiksi, 6.15 tytöt hereille, 7.00 lähtö bussipysäkille, 7.15 Karita takaisin nukkumaan, 10am uus herätys, 11am tyttöjen pyykit koneeseen 12am Karita aurinkoon makaamaan 3pm Karita tukahtuu takapihalla 4pm tytöt bussilta 4.30pm lunch: pizzaa! 5pm askartelua: kertotaulut A:n seinälle (tästä on kuvakin, eipäs nyt tullut tähän postaukseen, mutta voin kertoa, että se sisälsi ihan liikaa värejä ja ihan liikaa kimallusta), 7pm disney chanelia 8pm iltapalaa ja 8.30pm tytöt sänkyyn. Mun hostvanhemmat on tosiaan paljon iltoja ja öitä töissä, jollon käytännössä myös mä oon yötöissä eli puuhaan lasten kanssa illalla ja peittelen ne nukkumaan.

Tänään sitten mullakin oli taas yks tunti koulua, minkä jälkeen suuntasin salille. Mun viikon kokeilupassi umpeutu eilen, joten piti hankkia tuo kunnon kortti. Front deskillä oli taas eri jäbät ja ne oli taas niin innoissaan mun suomalaisuudesta. Halus kuulla mun puhuvan suomea ja kysy, onko mulla euroja mukana. Oli vaan kolikoita, mutta sitä kaks-eurostaki ne jakso pyöritellä ja ihmetellä jonkun aikaa.. :D C'moon ettekö te oo euroa ennen nähny?!? Jenkit.. Ne oli kovin ihmeissään mun rohkeudesta tulla tänne ja englannin kielestä, eivät kuulemma huomanneet mitään outoa, ennenkun tuli puheeks etten oo täältä (hahahh yeah right.. nää on niin ihanan positiivisii, ei mitää välii onks asiat totta vai ei!). Sitten tää yks tyttö, jonka täällä tapasin aikasemmin tulee sielt toiselt puolelt salia ja huutaa iha innoissaa "Hey Finland!! How are you?". Tää how are you -kulttuuri on täällä kyllä niin outo. Kaikki, jotka tällä puolella Atlantia on käyneet niin kyllä tietää, mutta siis täällä tervehditään kassatätiä, kaveria ja naapurin mummoa "Hi, how are you" ja ainoa oikea viiden pisteen vastaus on "Good, how are you". Tähän meni kyllä taas hetki tottua. Joka tapauksessa, tän juttutuokin jälkeen sain mun kortin ja oli hyvät treenit!

Neljän jälkeen oli taas vuorossa dinneri ja kotiläksyt, joiden jälkeen lähdettiin cheertreeneihin. Hostmom tuli tänään mukaan koska oli kotona, mutta treenit loppuikin lyhyeen, kun vettä alkoi tulla kaatamalla. Nää pienemmät pääs kotiin, mutta meijän ikäset treenas siellä ihan kunnolla toista tuntia aivan läpimärkinä. Jippii me käytiin kotimatkalle Dairy Queenissä ja ai herranjumala miten hyvää jätskiä. Suklaata nää ei osaa tehä ja hedelmäkarkeista en ees alota, mutta ei hyvää päivää mun cookie dough blizzard..

Kyllä, voit saada jäätelösi tuohon. 
Hintaa ton kokosella blizzardilla oli 3,3€, kaks yhteishintaan 4€. Vertaa Spice Ice iso pyörremyrsky 5,60€ ja on varmaan puolet tosta.. Että terve, siellä Suomessa yritetään kyllä riistää rahat kaikilta jätsin ystäviltä >:(. Tyydyin tänään kuitenkin tohon kahta kokoa pienempään, joka sekin oli jätti-iso.



Siis mitä, mun vieressä oli näköjään taas jotain mielenkiintosempaa >:( Ihana E ja E:n icecream cone!


2 kommenttia:

  1. aaa mitä jätskejä... itellä suunnitelmissa ens kesänä usa ja en malta odottaa noita hintoja ja kokoja :D onks tos tötterössä joku "suoja" vai mikä toi valkoinen on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on ihan älyttömii, en tuu täält ikin takas!! Kävin just vähä shoppailee ja ostin ihanan kesämekon 5€.. Joo niis on semmonen tosi kummallinen muovijuttu, ei aavistustakaan mikä sen idea on.. :D

      Poista