sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Day off at Miami Beach

Olipa kerrassaan loistava vapaapäivä! Lähdin ysin maissa ajelemaan Nikolle, josta sitten suunnattiin Miami Beachille. Jotenki kyllä ihan tajutonta, että noin vaan voidaan mennä Miamiin hengailemaan, miljoonat turistit maksaa tuhansia ja taas tuhansia euroja tosta. Mun kotoa Miamiin ajaa noin tunti ja 40 minuuttia, yhtä suoraa tietä vaan ihan koko matka. Täällä tuo vajaan parin tunnin matka ei ees oo juuri mitään, vaan toihan on tossa "ihan kulman takana".

Miamissa pelataan ihan eri säännöillä kun täällä Port Saint Luciessa. Liikenne on hurjaa, autoa et niin vaan laitakkaan mihin haluut ja kaikkialla on tupla-, jopa triplahinnat. Olin onneks tehny taustatyöni kunnolla ;) Ajettiin siis hyvään parkkihalliin 17st streetille, josta käveltiin beachille. Se fiilis ku tuut siihen rantaan, ja molemmilla puolilla näkyy vaan silmänkantamattomiin valkosta hiekkaa ja kirkkaan turkoosia vettä. Tän postauksen kuvia ei oo lainkaan muokattu, jos noista välittyis ees jokseenkin todenmukainen kuva. Hiekka on niin kuumaa ettei siinä voi paljain varpain kävellä ja ranta vilisee turisteja. Leiriydyttiin rannalle ja paistateltiin auringossa ihan hyvä tovi. Kävin uimassakin, se vesi on niin uskomattoman kirkasta ja lämmintä!! Sitten iski nälkä ja mentiin siihen rantakadulle syömään. Siinä on toinen toisensa jälkeen samallaisia ruokamestoja, joissa hinnat on kuitenki ihan uskomattomia, noin 17-25$ annos, kun turistialueen ulkopuolella 5-8$ on sellanen perus. Oli kuitenki tosi hyvää!






Oli niin kuuma päivä, ettei kyetty enään takas beachille, vaan käytiin kiertelemässä South Beachin ostosaluetta Lincoln Streetillä. Alkuillasta palattiin takas autolle ja ajettiin Miamin downtownin (pilvenpiirtäjäalue, jossa ei kuitenkaan oo mitään sen kummosempaa nähtävää) kautta Sawgrass Millssiin, joka on koko USAn suurin yksikerroksinen ostoskeskus, pinta-alaltaan 221 500 neliömetriä. Tää on Fort Lauderdeilissä vaan noin tunnin ajomatkan päässä mun kotoa. Tuolla oon ollu monta kertaa aiemmin lomamatkoilla ja pakkohan sinne on päästä takas. Oltiin tänään melkein kolme tuntia, ja ehdittiin käydä läpi murto-osa koko paikasta.


Tommosta sulosuutta joku jäbä kauppas keskellä South Beachiä!! Tuitui se oli niiiiin pieni!


 










Näitä monitasoristeyksiä on täällä paljon ja osa niistä ihan järjettömän suuria, 
vielä paljon suurempia kun nää, niin että niissä tuntuu siltä kun ajais taivaassa.



Sawgrass Millissä on sellanen "Tastes of Europe" -koju, josta löytyi ainoona fazun suklaana fazerminttejä!! Hintaa tolla pikkuboksilla oli kuitenkin 9,5$, eli se sai jäädä sinne.



Ahh karkkikauppa, josta sai cookie dough -suklaapalleroita!! Omnom

Hyvät on ohjeet. Tää kertoo siitä, miten vähän täällä on suojateitä.




3 kommenttia:

  1. Mjeeh, kateellisenahan sitä kattelee kun tyyppi asuu siellä floridassa....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojooh on tää lämpö kyl ihanaa!! Mutta just "suunniteltiin" (unelmoitiin) tossa Minnan kanssa, että te suomitytöt sieltä voisitte ottaa jotkut halvat lennot ällömarraskuussa tänne lämpimään, nii voitais vetää vaikka pitkä viikonloppu roadtrippinä mun minivanilla Orlandon Disney Worldistä ja super-outleteista Miami Beachille! Ois aika huippuu..

      Poista
    2. TOTA KYLLÄ KIITOS I'M IN. Oisko vähän siistiä tai jotain....

      Poista