torstai 12. syyskuuta 2013

"Thunder just means that angels are bowling"

Tänään oli tosi kiva matikantunti! Opin jotain uutta! On kyllä outoa miten noi opetussuunnitelmat on erilaiset täällä ja Suomessa, tänään opeteltiin samalla tunnilla imaginäärilukuja ja toisen asteen ratkasukaavaa. Se meijän opettaja on kyllä niin ihana hössöttäjä, sen tunnilla on aina tosi hauskaa. Tänään taas silmät pyöreenä ihmettelin ihmisten kohteliaisuutta. Täällä se ei ees rajotu herttasiin mummoihin, vaan tuolla collegessakin tänään joku poika jäi pitämään mulle ulko-ovea auki, vaikka olin varmaan viidentoista metrin päässä vielä?! I mean who does that?! Kiitin tietysti ja sieltä tulee aina se hymyilevä "You're welcome". Tää tuntuu vielä tosi oudolta, kulttuuri on täällä niin erilainen. Mä en kyllä koe kokevani mitään järjettömän suurta kulttuurishokkia, mitä nyt muutamat asiat tietysti tuntuu vähän oudoilta.

 Mulla piti olla tänään aamulla se ajokoe, mutta sainkin siirrettyä sen ens viikolle niin pääsin kouluun. Salikamat oli myös messissä, mut jotenki se auton nokka kääntyki kotiin päin! :o God knows why.. Kotipihassa oli sit kuitenki vähän ongelmii päästä autost ulos ku oli vähä lihakset kipeet, joten oli ehkä ihan hyvä päätös sit kuitenki jättää tänää sali välii.

Nii ja herranjumala, tulin koulun ovist ulos nii siit mun ohi käppäilee kaks tollasta. Luoja paratkoon ne oli melkeen mun kokosia?!



Tossa rakennus, jossa mun matikantunti on. Tää IRSC on ihan jäätävän iso koulu, jolla on joku viis kampusta. Main Campus on tästä vähän matkan päässä ja siellä on kyllä niin hienoja rakennuksia, että huhhuh. Tääkin rakennus on siis vaan ton mun kampuksen yks sivurakennus.


Päivällä pesin pari koneellista pyykkiä ja laitoin kaikki henkareihin tyttöjen kaappiin. Vitsi mitä palvelua kyllä sitä on itekki aina saanu, ku puhtaat vaatteet on vaa ilmestyny kaappiin.. eipä oo pienenä tullu ajateltuu että joku (kiitos äiti) on nähny ihan kiitettävän määrän vaivaa niiden eteen. Ja sit täällä alkaa hirvee huuto, ku joku paita on väärässä kaapissa... "Karita why is she wearing my shirt!! YOU gave it to her, it's your fault!!" Että olkaa hyvä vaan..

Tänään oli "early release" eli hain tytöt jo kahdelta! Tää oli eka kerta, kun oli tällanen, eli taitaa olla aika harvinaista herkkua.. Mutta huomenna ei ole ollenkaan koulua, koska on taas joku ties mikä pyhä! Täällä on käyty nyt neljä viikkoa koulua ja noita holidayta on ollu jo varmaan enemmän kun Suomessa vuoden aikana. Mutta meillä on huomiseks kunnon playdate-suunnitelmat: aamulla E:n kaverin äiti tuo sen tänne työmatkallaan ja sitten me lähdetään yhdessä hakemaan A:n kaveri meille ja samalla reissulla viedään K kaverilleen!

Tein tänään fajitaksia oi namnamnam, ja leikittiin tyttöjen kanssa playdohilla, siis niillä värikkäillä taikinoilla!! Että ne on ihania!! Se on kyl yks tän työn parhait puolia, että saa aina välillä pudottautuu tollaseen 8-vuotiaan elämään ja leikkii minkä jaksaa. Sitten illalla taas istuin pari tuntia puiston laidalla tyttöjen treeneissä. Tällä viikolla 7-vuotiaalla E:llä on ti, ke, to ja pe kahen tunnin treenit ja lauantaina koko päivän peli. Ton ikäsellä?! Ei ihme, jos vähän kiukuttaa iltasin.

Ainiiin ja tänään oli ihan sairas thunderstorm!! Siis oon nähny Suomessaki kovia ukkosia, mut ne ei oo mitään tähän verrattuna, vettä tuli ku saavista kaatamalla (oikeestaan heittämällä, koska sitä tuli ihan vaakatasossa), palmut heiluu ihan villisti, salamat on tosi kirkkaita ja isoja, ja sit kuuluu sellanen ääni, kun taivas oikeesti kirjaimellisesti repeis (koska tämähän on mahdollista). Sellanen ääni, et tuntuu et se heiluttaa sun sisuskaluja. Floridahan on kyllä number one thundering state ja varmaan eniten ukkosia koko maapallolla - oikeestaan lähes joka iltapäivä on salamoinu enemmän tai vähemmän, mutta tää myrsky oli kyllä ihan uutta. Valot välkky tosi kauan ja mun huoneeseen tuli sähköt takas vasta nyt illalla. Mun ihanalla pienimmällä oli kyllä selitys tähänkin: 


"Thunder just means that angels are bowling. It's lightning when someone gets a strike."


3 kommenttia:

  1. Voi tsiisus mitä noi linnut oikeen on? :DDD Siis musta oli tosi hassua ku playgroundilla mun ohi aina välillä käveli jotain hanhia mut jossain kampuksella tommosia jättilintuja :D Tääl oli eilen kanssa ihan tajuton myrsky. Aamulla oli kuuma ja humid sää ja sit yhtäkkii alko vaan tuulee ja ukkostaa ja sataa ihan kaatamalla. Olin ihan varma et tää talo tai vähintään noi viereiset puut menee kumoon. No se loppu onneks lyhyeen kunnes illalla taas sama juttu. Oli sateenvarjo suojana mutta kastuin silti ja tieteki tulvi vedestä. Sai vielä pelätä, että salama iskee sateenvarjoon :D On se kyl hassua miten tällä puolen atlanttia kaikki on oikeesti niin paljon suurempaa ihan hammastahnatuubeista ukkosmyrskyihin ja vaikka mihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniii! Sit mä kerroin niist iha innoissaa mun hostkidseille nii ne oli iha et "nii mitä sitte niit on jokapuolella..?" -.- :D Niil oli joku nimiki sille mutta enpä enää muista.. mut joo tosi hämmentävää! Joo oli kyl hauska lukee eilen ku kaikilla auppareilla ympäri usaa blogissa samat tarinat tost myrskystä :D Jooo! Kuorin tos just sipulii joka oli enemmänki vesimeloonin kokonen, en tajuu miten nää tekee tän.. Ihanku asuis jättiläisen maailmassa :o

      Poista
    2. No just :::D No hei me ollaan jostain käpysestä Suomesta (okei ei se oo käpynen, Suomi on ihana<3) ni eihä meil nyt mitään mustii kirahvin kokosia lintuja tsippaile pitkin katuja :D Joo just ja sit ne vesimelonit on taas jotain ihan jäätävää :D mä tääl ain välil pilkon niitä ja puolikkaasta tulee hirvee kulho paloja ja siitä riittää koko meijän jättiperheelle syömistä. Suomessa kaikki niin pientä et tosiaan tulee olo ku olis ite joku minikääpiö jättiläisten maailmassa!

      Poista