perjantai 8. marraskuuta 2013

Campus life







Terkkuja Gainesvillesta! En kirjota nyt omalta koneelta, joten pahoittelen ääkkosten puutetta.. Aamulla salin jalkeen pakkasin kimpsut kasaan ja lahdin tien paalle. Edessa 350 kilometria yhteen suuntaan - yksin, hiphuraa! Olin sopinu nakevani tan M:n vasta viiden maissa, mutta lahdin jo aamupaivasta liikkeelle, koska halusin pysahtya puolessa valissa matkaa Orlandossa vahan shoppailemassa :)


Parin tunnin ajamisen jalkeen tulin sitten Orlandon Premium Outleteille, joka on kylla suurin ja paras outletmesta taalla, ja varmaan koko jenkeissa.. Lomamatkoilla ollaan aina vietetty taalla monta paivaa ja pikkusen oli outoo nyt monen monen vuoden jalkeen palata samaan paikkaan, ei turistiperheen lapsena vaan yksin, vahan niinkuin paikallisena. Paikka naytti ihan samalta kun aina ennenkin, ihan sairaaaan iso mesta. Ihan ensin oli pakko ostaa pretzelpaikasta kuppi noita makeita pikkusia cinnamon pretzeleita, koska maha kurni niin kovasti.. Ja juu tuo oli oikein fiksu ratakaisu siihen! Siina sitten istuin penkilla nauttien mun herkuista ja pelaten bongaa suomalainen -pelia itseani vastaan. Aika hyva olin!! Kylla ne suomalaiset vaan osaa bongata ja tosi kaukaa.

Kiersin tuolla jonkun aikaa, jonka jalkeen lahdin taas tien paalle - viela pari tuntia ajettavaa. Tai niin ma luulin, kunnes huomasin seisovani paikallani keskella ihan sairaita ruuhkia. Siina sitten meni yks puoltuntinen varmaan yhteen mailiin, kunnes ruuhka helpotti ja paas taas ajelemaan tota perus 80mph eli 130 km/h.

Sitten vihdoinkin koko paivan ajamisen jalkeen paasin Gainesvilleen! Gainesville on siis yliopistokaupunki, oikeestaa koko kaupunki tata kampusta. M opiskelee taalla kolmatta vuotta ja kutsu mut tanne viikokonlopuks! Tykastyin tahan kylla heti ku Turnpikelta poistuin Gainesvillen exitista ja ensimmainen asia mika tulee vastaan, niin joku tan yliopiston uintijoukkue lenkilla - paidoitta. Eyes on the road, eyes on the road.. M olikin mua sitten vastassa, sain auton parkkiin ja tultiin Mn dormille (mika se on suomeks, asuntola?). Ja siis voi herranjumala taa on ihan ku leffoista!!! Naa kaytavat ja ovet ja huoneet ja kaikki - siis ihanku olisit just astunu johonki american piehin!!


Ja eipa toi asuntola viela mitaan.. Taalla on homecoming weekend ja huomenna Florida Gatorssien peli ja taa koko kaupunki on ihan villina! Taal on kadut suljettu, kaikki opiskelijat tuolla ulkona ja lahes joka ikisella gator-kamaa paalla. Taalta saat siis ihan mita vaan gators logoilla, esimerkiks gators jellota, siis hyyteloa krokotiilin muodossa. Mulla on mukana 8-vuotiaan A:n gators-paita, jonka sain lainaksi :D Vahan on tiukka, mutta mitas pienista! Lahettiin heti M:n kanssa syomaan, M:n asuntola on tassa ihan "keskustassa" ja ruokapaikoissa riitti valinnan varaa. Taa kampus on kylla ihan sairaan iso ja siis nauttaa ihan samalta kun leffoissa. Taalla on jopa oikeesti sellasia club-houses, tiiatteks niita missa ne aina bilettaa! En tiia onkohan niilla joku toinenki missio.. Paadyttiin sit syomaan tollaseen ihan alyttoman hyvaan hampparipaikkaan, joka oli vahan niinku subi mut hampurilaisilla, sait ite valita kaikki taytteet. Mesta oli ihan taynna opiskelijoita ja hirveet bileet paalla :D Koko paikan kohokota oli kuitenki limumasiina. Siis ei herranjumala, eka valitset kosketusnaytolta etta mita merkkia haluut ja siina myos kofeiinittomat/diet/zero vaihtoehdot. Siita kun klikkasin diet cokea, niin sitten taa kysyy etta mitas makua laitetaan?!? Siis pelkasta diet cokesta oli sitten vaihtoehdot normi, cherry, orange, vanilla, rasperry, lime ja cherry vanilla. Vaniljaa otin ja ai etta oli hyvaaa!

Nyt on kylla ehka vuosisadan huonoimmat kuvat, pakko oli ikuistaa, mutten taalla keskella opiskelijabileita viittiny alkaa sen enempaa turisteilemaan.. :D


 
 
Tuolla mestassa oli joku varmaan 30 kastikevaihtoehtoa sun hamppariin, ja voi kylla, yksi niista oli peanut butter.
 
 
M:n piti menna pariks tunniks tohon alakertaan toihin, joten ma chillailen taalla huoneessa. Siis tuol ulkona on niinku yhet koko kaupungin kokoset bileet, musiikkii ihan taysilla, ilotulituksii ja vaan opiskelijoita joka paikassa! Meki tasta lahdetaan ihan kohta ulos, kun M paasee toista. Ihanaa taas saada tallanen irtiotto arjesta. Lapset on ihania, mutta kylla sita on ihana paasta valilla taas opiskelijabilemeininkiin :D



1 kommentti:

  1. Moikka, mä annoin sulle haasteen mun blogissa! Käy kurkkaa ;>

    http://beeskneesbritain.blogspot.co.uk/2013/11/kaikki-fakta-minusta-haaste.html

    VastaaPoista