maanantai 28. lokakuuta 2013

Mickey's Not-So-Scary Halloween Party

OMG!! Tiiän että tekstistä tulee nyt sekavaa, koska yritän selittää jotain sellasta, jota ei voi sanoilla selittää..

Mun oli vaikeeta saada unta la-su -yönä, olin ihanku pikkutyttö ennen huvipuistopäivää. Vihdoin tuli sunnuntaiaamu, ja sitten piti oottaa vielä iltapäivään, että A:n tutor-tunti oli ohi. Kolmen aikaan lähettiin vihdoin tien päälle, ja ajettiin tyttöjen ja hostmomin kanssa pari tuntia meijän hotellille Orlandossa. Vaihettiin costumet päälle ja ei muuta kun Disneyä kohti!! Magic Kingdom menee yleensä jo seiskalta kiinni, mutta eilen siellä oli Mickey's Not-So-Scary Halloween-party keskiyhön asti. Kirjotan näistä Floridan huvipuistoista joskus vielä enemmän, mutta nopeesti sanottuna Floridan Disney Worldiin kuuluu siis neljä huvipuistoa (Magic Kingdom, Hollywood Studios, Animal Kingdom, Epcot) ja kaks vesipuistoa, Disney Downtown, 30 hotellia, kuus golf-kenttää ja muuta sälää. Magic Kingdom on toi "peruspuisto" ja siellä oltiin eilen. Oon ollu tuolla muutaman kerran aikasemminkin, mutta niistä on kuitenki vuosia aikaa. Ja tietysti toihan on ihan jäätävän kokonen, mikä nyt on varmaan itsestäänkin selvää. Pelkästään Magic Kingdomilla pinta-alaa on 107 acreä ja ihan näin vertailun vuoksi - Linnanmäellä on 18.

Hotellilta lähössä: Peacock-princess, Snow White, Alice, Mad Hatter and Red Riding Hood!

Noi Disneyn parkkialueet on tietysti myös ihan jäätävän isot. Homma menee niin, että ensin ajetaan porteista läpi ja maksetaan 15$ parkista ja parkkeerataan sulle kerrotulle alueelle. Tolta alueelta sitten tulee hakemaan semmonen pikkunen juna, joka vie sen ihmislastin monorailin pysäkille. Siitä sitten hypätään siihen monorailiin, joka kulkee siellä korkeuksissa ja sieltä on tosi hienot näkymät puistoihin! Monorai-ajelun jälkeen oot sitten puiston porteilla. Ja illalla täytyy muistaa 1. kummassa parkkikylässä sun auto on: villains or heroes ja 2. millä osastolla (me oltiin esim. Ursulassa), niin pääset vielä autolle takasinkin!

Siitä kun käveltiin sitten porteista sisään niin siis hitto oli kyllä hyvä fiilis! Se paikka on niiiiin uskomaton. Sitä ei voi mitenkään kuvailla tai ees saada kuviin, ei voi muuta sanoo, ku että jos saat ikinä mahollisuuden mennä, niin lupaan, et kyllä se on sen melkeen satasen lipun arvonen. Mulla oli vielä kunnon kamera mukana, mutta siinä väenpaljoudessa kuvista tuli kyllä niin vähän hyviä kuvia, että piti lainata tähän pari googlesta mukaan.


Minä ja mun kaikki ihanat hostkidsit! Alice näkee vaan jotain mielenkiintosempaa..




Ekat pari tuntia juostiin vaan laitteesta laitteeseen. Disneyn puistoissa tavallista on sellaset 30-45min jonotusajat, mutta tuolla Halloween-partyissä oli kuitenki sen verran vähemmän porukkaa, että sen kun käveltiin vaan melkeen joka paikkaan! Ja siis nää laitteethan on ihan älyttömiä. Magic Kingdomissa ei oo mitään sellasia oikeesti pelottavia, mut ne on sitäki siistimpiä. Thunder Mountain on kyllä yks parhaista vuoristoradoista koskaan ja Space Mountain vähän niinku lintsin linnunrata, paitsi kaks miljoonaa kertaa isompi, siistimpi ja nopeempi. Mäki oon ollu lintsillä töissä ja henksukorttia on kyllä tullu hyödynnettyä sen verran, että se tavallinen huvipuisto- ja vuoristoratainnostus on hiipunut, mutta nää on kyllä jotain ihan muuta kun tavallista, näihin se ei päde..

Parin tunnin jälkeen pysähdyttiin hetkeks kattomaan paraatia, joka oli just niin hieno kun muistelinkin. Nyt niillä oli vielä Halloween-teema ja ahh ne kaikki hahmot ja tanssijat ja siis se on jotain ihan uskomatonta!! Lisäks Magic Kingdomissa on joka päivä se prinsessa-show siinä linnan portailla ja yks tai useampi ilotulitus-näytös. Eilen oltiin näiden aikaan laitteissa, niin ettei niitä nähty kunnolla, mutta viimeks kun oon ollu niin se ilotulitusshow oli kyllä sellasta goosepumps every 3 seconds, ihan älyttömän hienoja ja musiikin tahtiin ja sillon viimeks siellä leijaili vielä Helinä-keiju siellä tooosi korkeella taivalla! Vieläkään en tiiä miten ne sen teki..



Tässä linkki youtube-videoon tosta paraatista, vaikka videosta välittyykin ehkä sadasosa siitä hienoudesta..

Ja tässä linkki, josta voi katsoa kuinka pamautellaan taivaalle arviolta 50000§-84000$ 12 minuutissa. Joka ilta.







Oltiin puistossa kuus tuntia, mikä meni tosi nopeesti, mutta ehdittiin kyllä kaikki tärkeimmät jutut käydä. Tohon puistoon pitäis varata monta päivää, jos haluis nähä IHAN kaiken. Muutamat muut aupparit on blogiensa mukaan jossain vaiheessa vuotta tulossa Magic Kingdomiin, joten tässä pieni lista mun lempparijutuista, joita tuolla ei kantsii kyllä jättää väliin!!

1. Paraati
2. Ilotulitukset
3. Thunder Mountain
4. Monsterit oy. Laugh Floor 
(Tää oli eilen jostain syystä kiinni, mut muistan kuinka 
viime kerralla naurettiin niin että vatsalihaksiin sattu!!)
5. Space Mountain
6. Pirates Of The Caribbean -ride

Jotenki eilisestä teki vielä niin spesiaalia se, että tosiaan elin ihan Little Red Riding Hoodina koko illan! Se huppu päässä siellä vuoristoradassa lasten kanssa, tuntu kyllä ihan ku olis ollu keskellä jotain satua :D Ja ympärillä liikku tuhansittain muita pukeutuneita, oli kyllä ihan älyttömän hienoja ja mielikuvituksellisia asuja!!! Tähän Halloween-partyihin kuulu myös trick or treating, eli ympäri puistoa oli työntekijöitä jätti-isojen saavien kanssa, joista ne lappas meille ihan mielin määrin karkkia. Ja ei mitään kovia ällökarkkeja, vaan m&mssejä, twixejä, kitkatteja, reese'ssejä ymsyms. Käytännössä sait viedä niitä niin paljon kun jaksoit kantaa! Keskiyöllä sitten puisto suljettiin, ja ai että oli ihanaa ettei tarvinnut lähteä tien päälle, vaan ajettiin 10min hotelille ja suoraan sänkyyn! <3




Ähhähähh ärsyttää ettei kamera ollu tarkentanu tätä kuvaa!! :D







Noniin onnittelut, jos joku jakso tänne asti lukea! En pysty mitenkään ton puiston siisteyttä välittää, mutta yritin nyt parhaani ja suosittelen ehdottomasti käymään, jos vaan saat tilaisuuden. En oikeestaan ees tiiä miks oon tästä näin innoissani, mulle nää Floridan överipuistot on vaan jotenki ollu sellasii tosi maailmankatsomusta laajentavii kokemuksii, koska tollasen olemassaoloo ei voi oikeesti ymmärtää ennenku sen näkee.. :D Ja aika luksusta että tää kuulu nyt vielä mun työhön - koko viikonloppuna en maksanut mistään mitään. Kiitos ihana hostperhe!

Nyt täytyy päästä nukkumaan, joten kirjottelen tästä päivästä Disney Downtown seikkailuineen huomenna! Good night!

2 kommenttia:

  1. Voi ihana postaus!! Tuli niin mieleen ku ite olin reilu 3 vuotta sitte Californiassa ja käytiin Disneylandissä! Se oli kyllä niin ihana päivä! Okei jossain kohtaa tuli jäätävä kuumuus ja huono olo, että käppäilin pariks tunniks hotellille ja sit myöhemmin takas mutta silti :D Se ilotulitus ja helinäkeiju taivaalla oli niin hieno ja muutenki koko paikka. Rakastan disneyn leffoja ja muutenki kaikkea disneyyn liittyvää ihan sairaasti ja oli kyllä ku joku dream come true ku sinne pääs! Aina Manhattanillaki tulee semmone lapsetusfiilis ja pitää melkein juosta times squaren disney storeen :D Pakko kyllä päästä tuolla disney worldissä käymään kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niinpä, se on ihan loistavaa ku tällee 19-vuotiaanaki pystyy yhtäkkiii vaa hyppää sellasee taikamaailmaan!! Sitä yhtäkkii saa kiinni ittensä sellasest tilanteest, ku punahilkka-asussa ihan fiiliksis vilkuttelee kaikille niille prinsessoille siellä paraatissa.. :D

      Poista