maanantai 16. joulukuuta 2013

2013



Perusaupparointipäivä taas ollu, aika hyvä sellanen kyllä! En kyllä ala taas toistaa sitä samaa kaavaa, vaan sen sijaan ajattelin tehä pienen postauksen tästä vuodesta, kun se nyt lähenee loppua. On kyllä ollu tähänastisista varmaan merkittävin vuosi kaikkine kirjotuksineen ja auppariajatuksineen.. Tässä mieleenjäävimmät jutut mun vuodelta 2013.


Tammikuu: lukiodiplomi

Lukion kävin tanssilinjalla Sibelius-lukiossa, joka oli ihan loistava koulu. Valehtelematta lähes joka päivä oli kiva mennä kouluun, koska siellä sai olla aina ihan mahtavien ihmisten kanssa ja "sibis-henki" oli kyllä todella jotain spessua. Tanssilinjalla treenattiin paljon balettia ja nykytanssia sekä lisäks opiskeltiin tanssin historiaa, kehontietoa ja liikeilmaisua ja tehtiin paljon prokkiksia. Kakkosvuoden keväällä lukiodiplomin teko alkaa tutkielman suunnittelulla ja abivuonna tehdään siihen kaikki haastattelut, observoinnit, mitä kukin tarviikaan ja paljon kirjallisuuden lukemista. Ja sitten on vielä se isoin osuus, puhtaaks kirjottaminen. Mun tutkielman tein tanssi-instituuttien sisäisistä hierarkioista.. jep oli ihan yhtä mielenkiintosta, kun miltä kuulostaakin, mutta jotenkin onnistuin siitä sen 5/5 repimään. Lukiodiplomin toinen osa oli sitten tanssillinen osuus, joka olikin huomattavasti helpompaa. Mä tein nykytanssibiisin viidelle meijän koulun silloiselle kakkoselle ja tää kulki nimellä pelkotiloja.


Helmikuu: penkkarit

Hahh tarviikos näitä tän enempää selitellä.. Ne jotka tietää mikä on sibis-henki, niin tietää myös millä meiningillä vedettiin abigaala ja penkkarit. Olin mukana järkkäämässä penkkareita ja olin karkkivastuussa (hmm miksiköhän just mä) ja haettiin sitten fazerilta 1050€:n arvosta dumleja, marianneja, omareita ja mitä kaikkea.. Saatiin myös vähän ylimääräsiä, minkä vuoksi vielä elokuussa mun läksäreissäkin oli muutama kolmen kilon dumle-boksi pöydässä.. Penkkaripäivä oli ihan huikee, mä olin haalareissa nallekarhu ja illalla sitten merirosvo..

370 kg karkkia tuli yhteensä haettua, tässä niistä puolet..



Maaliskuu: kirjotukset


yökyök alkaa oksettaa ihan ku ajatteleeki viime maaliskuuta. 25.12.2012 alotin luku-urakan kevään kirjotuksiin, minkä jälkeen oikeestaan jokainen vapaa tunti meni lukemiselle. Molemmilla luku-urakoilla alotin aina kirjastossa, jossa luin pitkiä päiviä pari kuukautta, mutta muutama viikko ennen kirjotuksii liimauduin vaan mun pikkuyksiön pöydän ääreen. Night and day, blood, sweat and tears indeed, muistan vielä niin elävästi sen fiiliksen, ku oli vielä neljät kirjotukset parin viikon sisällä jäljellä ja tuntu että pää räjähtää ihan oikeesti. Mut niin vaan siitä jotenki ihmeen kaupalla selvittiin. Sitku sen viimesen paperinipun, sattu vielä olemaan pitkä matikka, sai viedä sille valvojalle, niin oli kyllä niin outo fiilis ja hirvee hysteriaitku tuli, ku yhtäkkii kaikki se stressi vaan katos. Joo tiiän et tuli otettuu vähän paineita näist kirjotuksista, mut minkäs teet..


Huhtikuu: Vaasan kisat

Tanssikisoja oli kyllä joka kuukausi maaliskuusta kesäkuuhun. Kahet karsinnat, toukokuussa lasten kisat ja kesäkuussa sitten SM-kisat. Vaasan kisoissa tanssi mun tekemä junnupienryhmä ja junnusoolo, mutta koska oltiin Vilman ja Sarlon kanssa ainoot valmentajat, niin oltiin sitten vastuussa tollasesta lössistä nuorempia tanssijoita. Tosi hauska reissu oli kyllä niinku aina!


Toukokuu: Jääkiekon MM-kisat

Siis tää oli kyllä yks rändömimmeistä, mutta parhaista kokemuksista ikinä!! Ihan hetken mielijohteesta menin käymään aukkareissa, ja vaikka en ollu ikinä ennen cheerannu ja 60 hakijasta valittiin vaan 15 uutta ryhmään, niin pääsin mukaan! Treenattiin muutama kuukaus kuus tuntii viikossa. Ne kolme viikkoo, kun pelejä oli, oli ihan huiput!! Hallilla hengattiin aina tyttöjen kanssa aamusta iltaan, hiukset ja meikit esiintymiskunnossa joka päivä. Kun poistuit pukkarista niin siellä oli aina joku, joka halus sun kanssa kuvaan tai vaan jutella ja jopa nimmareita (mikä ihmisiä vaivaa?). Facebookissa tuli kiittelyviestejä hyvästä viihteestä, toisinaan päästiin hengailemaan aitioihin pitämään seuraa rikkaille ihmisille ja muutamiin kuvauksiin ja haastatteluihin. Tietysti rankka työ vaatii myös rankat huvit, ja aika kivoissa bileissäkin päästiin käymään. Mutta siis paras osa oli kuitenki se, että pääsin näkemään MM-pelit ihan paalupaikoilta ja vielä tanssimaan siellä sydämeni kyllyydestä. Muistan sen jonkun suomi-venäjä pelin, ku Suomi tasotti kolmannen erän viimesellä minuutilla ja lopulta voitti jatkoajalla, se fiilis ku 13 000 suomalaista huutaa ihan fiiliksissä ja siel sit bailattiin portailla. Huippuu oli!


Kesäkuu: Lakki

Eipä tääkään varmaan sen kummempia selittelyjä kaipaa, yks parhaista päivistä koskaan. Se fiilis, kun sen lakin sai painaa päähän, ai että. Loppujen lopuks kirjotin kolme laudaturia ja sain muutaman stipendin. Hyvät oli juhlat ja vielä paremmat jatkot.





Nyt jää kyllä puoleen vuoteen tää postaus, jottei tuu ihan maratonpostausta. Ehkäpä tulee toinen puolvuotinen jossain vaiheessa! Tänään on mulla elf-duty kun oon keskenään lasten kanssa, katotaan mihin keksisin meijän Charlien laittaa...

4 kommenttia:

  1. Tää vuosi on ollu mullekin se merkittävin ja siinä sivussa maailman paras! Kaikki koulujen loppumiseen ja aupparointiin liittyvät jutut. Ei ihan helpolla unohdu :)

    Oonko muuten pikkasen kateellinen että pääsit kaikki lätkäpelit paikan päälle kattomaan. Mulla ei yksinkertaisesti ollut varaa lähteä kattomaan niitä joten kotona sohvalla kärvistelin ja mietin että tuolla ne kaikki suomalaiset nyt katsomossa istuskelee. Kyl mä vielä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niinpä, nyt ku tällee listaa näit juttuja nii kyllä mahtuu monta jätti-isoo asiaa yhteen vuoteen!! Hah joo se oli kyl ihan sairaan hieno kokemus, se fiilis siel hallissa oli jotain niin uskomatonta! :D Mut joo ne alakatsomon liput on kyl jotain iha jäätävän hintasii..

      Poista
  2. mistä sait ällät? mitä muuta kirjotit ja mitkä sait niistä? en vaan voi ymmärtää mite voi saada ällän ylppäreistä hui :D oot kyl himo hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ällät kirjotin äidinkielestä, psykologiasta ja terveystiedosta! Lisäks kirjotin enkun ja bilsan, joista E:t ja pitkäst matikast M. Matikka oli ainut joka jäi silleen harmittamaan, koska osasin paljon paremmin (kurssien keskiarvo 10, prelistäki koulun parhaat pisteet).. Mutta kokonaisuudessaa olin kuitenki tosi tyytyväinen, vasta sittekki ite tajus miten vaikeeta oikeesti kirjotuksist on noit hyvii arvosanoi saada..

      Poista