sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Matkakuume!!

Siis joo asun Floridassa, mutta nyt on ihan jäätävä matkakuume!! Koko aupairjuttua aina myös mainostetaan sillä että sinä vuonna voi matkustaa helposti (mietin vaan miten tää onnistuu ku meillä on koko vuoden aikana kaks viikkoo lomaa..), mutta en ajatellu tota aiemmin sen enempää.. Kunnes vasta täällä sitten, ku noi jenkkien sisäiset lennot ei maksa paljon mitään!! Aupairjuttuun kuuluu myös 13. matkustelukuukausi, eli vuoden jälkeen tänne saa jäädä kuukaudeksi matkustelemaan, ennenkun viisumi pakottaa kotiin. En vielä tiiä pystynkö jäämään, riippuu opiskeluista tai opiskelemattomuudesta.. Mutta tässä lista, mitä haluisin vielä vuoden aikana tehdä!!

1. LÄNSIRANNIKKO
Tää oli jo selvä ennen lähtöä, vuoden aikana on pakko päästä käymään Kaliforniassa tai sitte Nevadan puolella Vegasissa. Tonne kun ei tuu Suomesta kyllä sitten koskaan lähettyä ihan älyttömien lentojen takia.. Hostmom tossa aikasemmin suunnitteli koko perheen roadtripiä länsirannikkoa alas, mutta en tiiä onko tää suunnitelma toteutumassa. Jokatapauksessa tonne mä vielä meen, ehkä tuhlaan tohon mun toisen jäljellä olevan lomaviikon jossain vaiheessa kevättä!



2. NEW YORK
Jihuu no tää toteutuu jo parin päivän päästä :D Vaikka tuolla on jo pari kertaa ollukkin (ja tykkään paljon enemmän tästä Floridan jenkkikulttuurista kun Nycin epäystävällisistä kiireellisestä ihmisistä), niin on se vaan siisti paikka! Lennot ei tästä Nyciin maksa kun reilun satasen, kolmen päivän palkan, joten tonne meen varmaan viikonloppulomailemaan myöhemminkin!


3. KANADA
Tän inspiksen sain tässä tänään, kun tylsyyttäni selasin lentoja.. Olis kiva käydä Kanadassa! Joko tossa kevättalvella jossain niin pohjosessa, että näkis lunta ja pääsis laskettelemaan (JOOO!!) tai sitte joskus alkukesästä Torontossa ja sitte siinä lähellä Niagara Fallseilla ihan Nycin ja Kanadan rajalla. Lennot ei tonnekkaan maksa paljon Nycii enempää, joten ehdottomasti päästävä! (Muut aupparit, kuka lähtis mun kaa Kanadaan? :)))


4. KEY WEST

Kyllä tää reissaamiseen menee vaikka samassa osavaltiossa ollaankin! Floridan eteläpuolella Key West, jonne pääsee ajamaan tollasta meren päälle rakennettua tietä. Tonne todennäkösesti suunnataan helmikuussa mun vanhempien kanssa. Siellä sitten vielä Miamiakin valkosempaa hiekkaa ja turkoosimpaa vettä :'))








5. BAHAMAS

No tää menee vähän samaan kategoriaan ton edellisen kanssa, turkoosia vettä ja valkosta hiekkaa ihan lähellä! Tonne pitäis ottaa sellanen viikonloppuristeily jossain vaiheessa..



6. WASHINGTON D.C

Tänne aion matkata heti maaliskuussa kun kaikki mun suomivierailijat on lähteneet. D.Cssä (tai jossain siellä holleilla :D) on muutama suomalainen auppari, joiden blogeja oon lukenu päivittäin jo ties kuinka monta kuukautta, joten aion mennä niitä moikkaamaan ja samalla näkee taas vähän lisää tätä maata ja tietysti white house täytyy tarkistaa! Tonne lentoja saa alle satasella, joten tonne ehdottomasti suuntaan vielä!


..voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin :D Mielelläni kävisin myös jossain keskellä jenkkejä jossain sellasessa ihan erilaisessa paikassa! Mut joo täytyy kyllä yrittää tehä niin monta viikonloppureissua kun mahollista, kerrankos kaikki tää on mahollista näin halvalla ja tästä työstä oot off oikeesti vaan kun lähet johonkin, joten samalla sitä voi lähtee vähän kauemmas :) On ihanaa olla pari päivää vaan poissa ja kaukana töistä. Tälläset piristää niin paljon, on ihanaa kun on aina jotain mitä odottaa. Nyt ootan ens perjantain aamuyötä kun kuuta nousevaa. Ja Nyc-viikonlopun jälkeen ois ihanaa varata joku seuraava reissu.. Seuraa vaan pitäis aina löytää, anyone?! :)))

8 kommenttia:

  1. TULE TULE TÄNNE VAIN! Meillä voi kaikilla suomitytöillä varmaan punkata jos haluat :D EI jestas jospa meki voitais ottaa lento sinne lämpimään............... Siis ei hyvää päivää haluun biitsille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todellaki tuun!!! Täytyy alkaa kattoo jotain viikonloppuu ehkä jostain maaliskuun alusta :) Ja tänne vaan sieltä! Täältä löytyy aina majapaikat muutamallekki ja täst voi sit ajaa päiväks Miamii tai Orlandoo! Just let me know when you guys wanna come :))

      Poista
    2. Kuulostaa loistavalta!! Molemmin puolin! (B

      Poista
  2. Oi että Kanadaan lasketteleen!! Kuinka siistiä. Ja Florida, Bahamas, voiettä (noi kaikki!!)....... Mä oon valmis lähteen kaveriks!! :D

    VastaaPoista
  3. Hei mä lähen messiin minne vaan! :D Vitsi ku ois vaan aikaa ja rahaa paljon nii tekis jonkun kauheen road tripin :'D

    VastaaPoista
  4. Heheeh jee, täytyy oikeesti alkaa suunnittelee jotain!! Joo Essi todellaki Kanadaan (oisko siistii vai siistii vuokraa semmone laskettelumökki ja mennä isol suomiporukal?! oi nää mun mahti-ideat on aina niin realistisia, mutta saahan sitä unelmoida!) ja täältä lämpösestä löytyy tosiaan aina yöpaikat yhdelle jos toisellekkin aupparille! Jep Johanna joku kunnon roadtrip ois niin siisti, tosiaan ku jostain vaan repis tota aikaa ja rahaa :D Mut vaikka tollanen bahamas-risteily voitais ehdottomasti tässä joku viikonloppu suorittaa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo! Ja aina voi unelmoida, ei sitä koskaan tiä jos vaikka onnistuiskin! :D Toi länsirannikko on mulla kans ihan must see juttu!! Ois niin siistiä käydä Vegasissakin. Huh, sit kun tosiaan ois sitä aikaa ja rahaa että vois toteuttaa kaiken :D

      Poista
    2. Joojoo! Apua ku täällä on nii kauheesti nähtävää! Mutta joo nuohan ois ihan helppoja nuo bahamas ja key west ja evergladesis kattoo alligaattoreita! :DD

      Poista