keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Fast food in USA

Perus aupparipäivä taas ollu, joten rankataanpas nyt pikaruokalat täällä!

Kuten kaikki varmasti tietää, niin jenkkikulttuuriin kuuluu kyllä ulkona syöminen tosi usein. Meijän kotona ollaan onneks sen verran eurooppalaisia että dinnerille mennään ulos noin kerran viikossa, mutta tiedän auppareita perheissä, jotka ei laita lainkaan ruokaa, vaan joka ilta mennään ulos syömään tai haetaan take out. Tästä syystä täällä on varmaan kaksmiljoonaa ravintolaketjua. Kaikki noi isommat tiet tässä munkin lähellä on vieri viereen vaan eri ravintoloita ja pikaruokaloita. Pikaruokaloitten lisäks isoo bisnestä tekee just noi family dinner -mestat, mistä saa edullista ruokaa pöytiintarjoilulla. Nyt tulee mun top vitoset pikaruokaloista! Pöytiintarjoilumestat täytyy rankata vielä tulevaisuudessa..

Kun tuut jenkkeihin niin älä nyt herranjumala mee mäkkäriin ja burger kingiin, vaan..

1. Chipotle
- Vaihtoehtoina burrito/taco/salaatti ja siihen valitset sit lihan ja kaiken muun mitä haluut (limerice, beans, salsa, sour cream, quacamole yms miljoona vaihtoehtoa) ja ne kääräsee sen sellaseen kompaktiin pakettiin.
- Nopeeta, puhtaan makusta, herkullista!! Ihanaa ettei pikaruokana tarvii aina syödä hampurilaista, chipotlee tulee ehkä eniten ikävä Suomessa! Chipotlet on aina tosi siistejä ja kivasti sisustettuja sisältä. Kokikseenkin saa sitruunalohkon reunaan, luksusta!

(kuvista osa omia, osa googlesta)



2. Chick-fil-a
- Paras kanapaikka täällä! Hampurilaiset on oikeestaan suhteessa aika pieniä, mutta kana on kunnon kanaa ja hyvää! Aina voi valita grilled/regular/spicy kanan. Salaatti on aina freesinä salaatinlehtenä eikä sellasena valkosena kaalisilppuna. Ranet on sellasia risuaitaranskiksia!
- Kassalla kysytään aina sun nimi ja myös ketsupit pyydetään kassalta.. kummallista.
- Palvelu kyllä pelaa, multa on tultu parikin kertaa kysymään pöytään että tarviinko refilliä - pikaruokapaikassa?!

3. Shake shack
- Shake shackejä ei ihan joka kulmasta löydykkään, mutta on ehdottomasti pienen kiertomatkan arvonen! Miamissa taitaa olla mun lähimmät..
- Listalta löytyy burgereitten lisäks viiniä ja olutta. Shake shackit on myös aina tosi hienosti sisustettu ja aina siistejä, vaikka siis ihan pikaruokaloita kuitenkin.
- Erikoisempi menu, mutta ite otan aina sen perusburgerin, mihin saa valita täytteet ite. Kaikista hamppareista tarjolla single/double versiot.



5. Five guys
- Parhaat hampparit (ehkä) :D Valitset ite sisälmykset ja niinkun shake shackissä niin five guyssakin ranet ostetaan erikseen, eli ei oo aterioita.

6. Wendy's
- Tää uppoo nyt tänne alimmaks, koska wendy'sejä on täällä vielä kahenlaisia. On sellasia vanhoja, rumia ja ällöjä, ja sit on sellasia just uusittuja tosi siistejä, missä on kosketusnäyttölimukoneet!! Meijän lähi Wendy's on tollanen uus ja usein pysähdyn siinä vaan ostamaan ison juoman (se muki on varmaan litran, paljon isompi ku mäkkärin isoin), täytän sen jäillä ja vanilla diet cokella ja litkin loppupäivän siitä auton mukitelineestä.
- Wendysillä on myös mainitsemisen arvonen dollarmenu: dollarilla eli 75 sentillä saat muun muassa kanahampparin, 4 nugettii, ranet, juoman yms. joten siitä voi sit rakentaa isompaaki ateriaa. Ja wendy's löytyy kirjaimellisesti varmaan joka kulmasta.


Nää kuus on kyllä sellasia, että ei kannata missata täällä. Yleensäkkin täällä pikaruoka on niin paljon parempaa ja freesimmän makusta kun Suomen mäkkärissä tai hesessä, ja kaikki on tietysti tosi halpaa. Noist burgerpaikoista en kyl millään osaa sanoo lempparii, ku kaikis omat parhaat puolensa! Kuulostan nyt joltain pikaruokaexpertiltä, mutta voin kertoo ettei siihen tarvii koulutukseks ku puol vuotta Floridassa asumista.. ymmärtääkseni tää pikaruoka/drive-in laiskuuskulttuuri vielä korostuu täällä etelän osavaltioissa.

Ja nää on tosiaan vaan murto-osa pikaruokaloista täällä.. Muita jo testattuja tulee heti mieleen ainakin taco bell, arby's, KFC, mäkkäri, burger king, subway, checkers, sonic, firehouse subs, sbarro, Nathan's, popeys ja tätä listaa vois jatkaa loputtomiin. Ja vielä en ees alota noista pöytiintarjoilumestoista, jotka on taas ihan oma lukunsa..








3 kommenttia:

  1. Jos tuut Californiaan nii testaa In-N-Out! Hamppari kannattaa tilata protein style :)

    VastaaPoista
  2. Olipas ihan mielenkiintonen pätkä. Vasta muutama päivää sitten sun blogiin löysin, joten en tiedä ootko tästä aiheesta jo kertonut, mutta olis mielenkiintoista tietää minkälaista ruoka syötte sitten kotona? Mua on täällä Australiassa välillä tympinyt nää kotiruuat mitä perheen äiti kokkaili kun täällä vielä oli. Lähes kaiken kanssa ranskalaisia! Riisiä sain ensimmäisen kerran varmaan 4kuukauden täällä olon jälkeen, itse kokatessa tietenkin. Pikaruuan suhteen taas täällä on melko hyvin onnistuttu hampurilaiset yms välttämään, sillä naurettavan halpoja sushipaikkoja löytyy joka kulmasta. :)

    http://aaradhela.blogspot.com.au

    VastaaPoista
  3. Joo kuulinki tosta in-n-outista, se pitää ehdottomasti testaa toukokuussa ku tuun west coastille!! :D Ja joo meillä syödään onneks aika perusruokaa, usein riisiä, pastaa tai perunamuussia, thank god - ranet tulis kyllä niin nopee korvist ulos. Hei kiitos blogilinkistä, taas löyty yks uus loistava auppariblogi!! :)

    VastaaPoista