sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Gorgeous Saturday with Big Daddy

Lauantaiaamuna aikanen herätys: Katja toi tyttönsä meille "päivähoitoon", jotta me päästiin ulos mun vapaapäiväks. Ohjelmassa oli kayaking, joka oli vielä sata kertaa siistimpää ku mitä kuvittelin!! Käytii hakee vähä eväitä ja ajettiin tohon st. Lucie riverin rantaan, josta vuokrattiin kajakit. Saatiin kartta ja lähettiin melomaan sellasta reittiä. Viimeks oon melonu mitään joskus ala-asteella leirikoulussa, mutta eipä se mitään ydinfysiikkaa oo. Karttaan oli merkattu raksilla kohta "Big Daddy" ja mentiin sellasta reittiä, että nähään mitä tää tarkottaa.


No aika nopeesti opittiin what Big Daddy stands for ;D Just oli puhetta Katjan kanssa, kuinka mä en oo nähny täällä vielä yhtään alligaattoreita luonnossa. Pari minuuttii ton jälkeen huomataan että siinä muutaman metrin päässä vedestä kohoo jonku silmät.. there's one. Toi oli vielä meistä ihan hyvän matkan päässä, varmaan viiden metrin päässä, mut siinä kun oot kajakissa, jossa on reiät silleen et sun peppu on käytännössä vedessä, niin tuli kyllä semmonen pieni holy cow olo. No eipä siinä mitään, hissunkissun melotaan ohi. Se alligaattori sukels veden alle ja tuli vähän ajan päästä toisesta kohtaa ylös tutkailemaan.

Mutta ei tää vielä mitään! Melotaan kulman taakse. Siinä pusikkoisessa rannassa makaa semmonen neljämetrinen alligaattori, parin metrin päässä meistä. Heti kun huomattiin se, niin se lähtikin liikkeelle ja sujahti meitä kohti veteen. O-OU. Tehtiin u-käännös aika nopeesti ja melomiseenki tuli vähän vauhtia. Ei ne ihmisiä ravinnokseen syö, mutta vähän pitää kyl antaa respectii noille. Juteltiin myöhemmin sen kajakkivuokraajan kanssa ja se sanokin, että tosi harvoin kukaan näkee niitten liikkuvan tolleen maasta veteen. Ihan älyttömän siistii oli nähä noin läheltä, ei missään puistossa tai veneretkeltä, vaan samasta vedestä, parin metrin päässä ja ei ketään muita missään lähettyvillä kun me. Puhelinta mul ei kajakissa ollut, mutta tässä googlen kuva alligaattorista samassa joessa, just tollanen se oli..


Sairaan siistii kyllä oli!! Alligaattoreiden lisäks nähtiin tosi paljon kilpikonnia ja sellasia hyppiviä kaloja. Yritettiin googlettaa miks ne hyppii, eikä kukaan tiedä, mutta koko ajan jossain läiskähti kun ne hyppää toista metrii korkeelle ja läsähtää takas veteen. Yks hyppäs Katjan kajakin yli niin, että oli parista sentistä kiinni, ettei se päätyny sinne kajakkiin. Melottiin pari tuntia eteenpäin, pidettiin tauko yhessä puistossa ja joku kolme tuntia takas vastatuuleen. Yhteensä tuli varmaan jotain 15-20 kilometriä mentyä ja ei kyllä tarvii enään käsiä treenaa tänä viikonloppuna! Mut tosi kivaa puuhaa kyllä, samalla saat ottaa aurinkoa, urheiltua ja kateltuu ihan älyttömän kaunista luontoa.

Iltapäivällä haettiin Katjan tyttö meiltä ja mentiin vielä Katjalle illaks. Meillä oli E:n synttärit ja serkut tulossa kylään, must on ihan kiva antaa perheen olla välillä perheen kesken, joten evakuoiduin sit Katjalle. Oli kyllä ihan älyttömän hauska ilta. Käytiin Carrabaksessa syömässä ja juomassa minä, Katja ja Katjan mies, ja nauroin kyllä taas silmät päästäni. Nää on niin hauskoja ihmisiä.. Alettiin puhuu parin tarjoilijan kanssa siitä, miten suomessa ei kenellekkään tuntemattomalle edes hymyillä, saatika sitten jutella, mutta saunaan mennään kuitenkin ilman vaatteita. Täällä tosiaan ku oot jonkun local ihmisen kanssa ulkona, niin tuntuu kun se ois aina tuntenu sen tarjoilijan tai tyypin kaupan kassalla, ne heittää läppää ihan mistä vaan, juttelee perheistään ja siis on se vieläki niin tosi outoo, mut ihan mahtavaa. Katja ja sen mies on niin mahtavia, ne vois ihan hyvin adoptoida mut täällä.. Käytiin vähän shoppailemssa, mentiin vielä hetkeks niille. Kun Randy pääs töistä myöhään niin se tuli vielä nopeesti käymään ja jatkoin sit vielä iltaa sen kanssa. Pari tuntii hengattiin kunnes alko tulee uni silmään. Nyt sit taas työpäivä edessä! Enään 5 päivää niin Hanna on jo täällä!!!! Jauuu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti